Jump to content
IGNORED

Skijanje


Moća

Recommended Posts

dzabe, kupuj! 

jesu 10 godina star model ali su bile za trkanje u nekoliko disciplina, odlicne su za mek sneg (doduse kop uglavnom ima tvrdji i zaledjen na boljim stazama ali to se resi tako sto lepo ismirglas kantne da imas bolju kontrolu kocenja i brzine). obzirom da skijas od seste onda znas vec o cemu pricam.

 

ja bih ih samo lepo ispeglala ako vec nisu i naostrila kantne.

Link to comment

u opisu kazu da se gornji deo skija odlepljuje (vidi druge slikew, izgleda kao da se nesto odvaja gore). ne znam kako se to popravlja i da li je samo kozmeticki ili funkcionalni problem.

Link to comment

ne valjaju ti te skije za kop, to su za dublji i mekani sneg (rocker su za dubok sneg). 

 

vidim da dugo nisi skijao. kako si skijao sad? sve staze? koliko si slobodan na teskim stazama (crne)? 

 

skije moras da izaberes za tip snega (tebi treba camber ali to se obicno ne spominje, samo pazi da nije rocker) i tvoju visinu/tezinu. imas tabele za skije po visini, ali tu nema neko pravilo. ako si ponovo poceo da skijas posle puno godina onda ce ti u pocetku vise prijati krace skije jer mozes da ih kontrolises a posle ces hteli duze da te stabilizuju kad pocnes da razvijas brzine. zato treba isprobavati razliciti duzine i onda kupis one sto ti najvise prijaju +5-10cm (da imas luft). to ti je moje iskustvo, ne pravilo, tako da moras da vidis sta tebi lezi.

 

ja bih ti preporucila da prvo kupis pancerice jer ti je to mnogo vaznije (i investiraj da ti ih lepo nameste za nogu) a skije polako, prvo isprobaj nekoliko duzina i onda kupi sta ti odgovara. 

Link to comment

Ovako. Kao sto sam gore napisao nisam skijao 20 godina. Sada kada smo bili otvoreno je bilo 8 staza sve su bile crvene i plave. Prvog dana sam se malo privikavao dok je drugog i treceg dana bilo  dosta dobro. Pancic mi je isao lagano jedini problim mi je bio prvi deo crvene duboke ona strmina od nekih 200 metara, a ostalo je bilo ok.

E sad ja bih neke skije uzeo za 20-30 evra polovne jer mene ovde iznajmljivanje kosta minimum 20evra tri dana.

Sada sam bio iznajmio VOLKL Supersport R1 duzine 170 cm i fino su se pokazale. Znaci trebalo bi mi nesto slicno.

Link to comment

Moćo, znaš i sam da polovne skije imaju određen "broj dana" koliko mogu da se skijaju, da poslije toga od oštrenja kantni i voskiranja nema ništa, jer se istroše. Budi baš pažljiv, nisu te skije džaba 20 evra (ili čak 1 evro, jeftinije mu da ih proda na Balkan nego da ih daje na reciklažu). Nisu ni ovi po tim našim servisima gdje iznajmljuju ludi, oni kupuju to na kilo, pa ako izdaju 2x tokom sezone zarade na njima ihaj haj, boli ih kurac kako ih raja vozi. 

Vlastite skije su vlastite skije, jesu trošak, jes' da ih valja  nositi, cimati se s njima i zajebavati, ali makar znaš da si ih ti kupio, vozio, održavao, da su uradio sve da budu k'o što treba. I tako mogu da traju nekoliko sezona.  

Ali broj 1 investicija su pancerice (sem ovog što se ne iznajmljuje tipa veš i naočare), ja se sjećam sezona kad sam iznajmljivao pancerice, jbt, htio sam da batalim skijanje. A nove (i tvoje, samo tvoje pancerice) - kao vojne čizme i pletene patofne. 

Edited by James Marshall
Link to comment

ja bih ti preporucila da prvo kupis pancerice jer ti je to mnogo vaznije (i investiraj da ti ih lepo nameste za nogu) a skije polako, prvo isprobaj nekoliko duzina i onda kupi sta ti odgovara. 

 

+ milion

 

skijaske cipele kupi, a skije iznajmljuj i isprobavaj, pa kada skupis lovu za skije, kupi nesto to znas da ti se dopada

Link to comment

skijaske cipele kupi, a skije iznajmljuj i isprobavaj, pa kada skupis lovu za skije, kupi nesto to znas da ti se dopada

 

i to slobodno malo tvrdje. 

u radnji ce uvek da ti uvale neke od meksih, da bi uskoro ponovo dosao mecki na rupu

 

za (polovne) skije, izbegavaj race varijante.

super su one, ali za ljude koji bas dobro skijaju i koji aktivno skijaju. nakon 20 godina pauze, mislim da ti nece prijati 

 

i obavezno slem! (kupi/iznajmi)

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...