Jump to content
IGNORED

Stoni tenis


Lord Stef

Recommended Posts

Velika je sramota za PPP da ni 5 godina od osnivanja nemamo gde da pricamo o ovom divnom sportu (sto verovatno znaci da nema bas mnogo ni zainteresovanih, ali o detaljima drugom prilikom) pa sam resio da ispravim ovu nepravdu i otvorim jedan takav topic.Stoga, otvaram ovaj topic.Zasto bas sad? S jedne strane, zato sto sad imam vremena, ali mnogo bitniji razlog je jedan spektakl u najavi:http://www.ittf.com/competitions/competitions2.asp?Competition_ID=2190&category=OGDakle, svetsko prvenstvo u stonom tenisu, od 13. do 20. maja. Mesto: Pariz, dvorana Bersi, cije ime od 2010. godine svaki pravi grobar izgovara sa gnusanjem, setom i nevericom. Priajvljeno je 465 takmicara u muskoj i 367 u zenskoj konkurenciji. Kompletni spiskovi prijavljenih: http://www.ittf.com/ittf_tournaments/ittf_entries_wttc_web.asp?Gender=M&Tour_ID=2190&http://www.ittf.com/ittf_tournaments/ittf_entries_wttc_web.asp?Gender=W&Tour_ID=2190&dakle, 1 nezapamcen odziv. Naravno, medalje i ovog puta najverovatnije idu u Kinu, ali loptica je okrugla, reket tezak posle napornih priprema, danas svi igraju ping-pong i iznenadjenja su moguca. Dakle, prava poslastica za sve ljubitelje, koji ce mozda i poslednji put imati priliku da vide na delu poznata i stara (sa naglaskom na stara) imena kao sto su Verner Slager, Kalinikos Kreanga ili Zoran Primorac. Jos samo Jan Ove Waldner i to je to, tu su svi. Jos uvek ne znam koje televizijske stanice ce pokrivati ovaj dogadjaj i da li ce uopste biti streamova ali cu se potruditi da vas blagovremeno o tome izvestavam.

Link to comment
  • Replies 86
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • Lord Stef

    16

  • stoutspectacledbold-head

    15

  • askeladden

    10

  • Grandilof

    7

Ja sam trenirao ko klinac, uvek ranije na treninge dolazili kako bi nalazili zagubljene loptice, zavlacili se ispod tribina i sl.

Edited by Duci Simonovic
Link to comment

kumic je mini kadet, a jedva je iznad stola :)iznenadio sam se da moze lepo da se zivi i od ovog sporta u Austriji i Nemackojjaki klubovi i lepe nagrade 15k, 50k uz godisnju platu od 150k (sa rezervom)

Link to comment

stoni tenis je bitan sport za moj genetski kod. baba i deda sa majcine strane su prvo osvojili republicko takmicenje makedonije u singlovima, pa u miksu, i onda je deda osvojio babu. u porodicnoj arhivi imamo isecke iz novina.na sajtu Пинпонгарска Федерација на Македонија na zalost nema arhive. inace, moj najveci uspeh je srebro na sampionatu univerziteta u moskvi (lepo zvuci titula, to sto je univerzitet mali i sto su na sampionatu ucestvovala samo 4 takmicara, to dedi nisam rekao :cry:)

Link to comment
Bundesliga je prilicno jaka, svi top evropski igraci su tamo kao i par poznatih imena iz Azije.
U poslednjih par godina su Rusi.Ove godine sampion Evrope je TTC Gazprom Orenbourg, kao i prosle. Prosle godine su u finalu bili sa ruskom ekipom UMMC Ekaterinbourg a ove sa francuskom Chartres ASTT.TTC Gazprom Orenbourg:

Link to comment

Samsonov je veliki car, ali licno sam uvek mrzeo da igram protiv takvih igraca, sto imaju ruke dugacke 3 metra i sve vracaju :D Jedan zanimljiv podatak, Timo Boll je potpisao jednogodisnji ugovor sa ekipom Jiangsu i igrace od juna u kineskoj superligi. Ono sto je za mene vrlo bitno je da je u istoj ekipi i Ma Lin, dakle 2 od moja 3 omiljena igraca, dovoljan razlog da jurim streamove celo leto :D

Link to comment
  • 2 weeks later...

Kvalifikacije su gotove, pocinje glavni deo takmicenja. ITTF ce prenositi sve meceve sa stolova 1 i 2 na svom zvanicnom sajtu: http://www.ittf.com/ittv/Trenutno se za svoj prvi mec zagreva brj 1 na svetskoj rang listu Xu Xin koji igra protiv Nemca Steffena Mengela, uz strucni komentar Vernera Slagera.

Link to comment
  • 1 year later...

Šampioni! :fantom:


"Ове сезоне се Александар Каракашевић вратио и донео Црвеној звезди пехар, седми у историји. На путу ка титули нису их зауставили четвороструки шампиони, Банат.


Зрењанинци су поклекли у финалу после два меча. Београђани нису поражени ни једном ове сезоне. Сале је успут, ове сезоне освојио и шампионски пехар са Уцам Картагеном, што је подвиг који је незабележен до сад.


– Били смо фаворити од почетка, само се правила лажна фама и конфликт без разлога. После оне епизоде са лоптицама све је отишло у крајност. При том лично, и даље боље играм целулоидним лоптицама, ако је баш некоме битно – рекао је Каракашевић."

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...