Jump to content
IGNORED

DOOM! DOOM IS UPON US! (Raspad naseg drustva, pbp)


Аврам Гојић

Recommended Posts

Okej, nadrndan si nešto. Mislim,stvarno ne razumem u čemu je problem. Kako da ti kažem, ako sagledaš izlaganje dotičnog u kontekstu, mislim da ćeš uvideti da nije nimalo pametno, već je samo varijacija na temu Srbi su niža bića, nose toljage i gledaju "Selo gori a baba se češlja". Što rekli NSPM-ovci, autošovinizam. Mislim da si učitao nešto.(A zaboravih na briljantan trenutak kad malac kaže da moramo svi da se opismenimo, inače će nas sve pojesti Albanci, jer njih je mnogo. Prajsles.)

Link to comment
  • Replies 37k
  • Created
  • Last Reply

Top Posters In This Topic

  • gospa buba

    1837

  • ToniAdams

    932

  • Filozof manijak

    772

  • radisa

    719

Top Posters In This Topic

Posted Images

Poenta kacenja doticnog videa je da je upravo (skoro u rec) to ono sto ja vama iz Srbije imam da kazem, tj. pokusavam da kazem, otkad su vam tamo uveli internet.A reakcije su najbolje svedocanstvo koliko bejah u pravu pre par dana.

Link to comment
Poenta kacenja doticnog videa je da je upravo (skoro u rec) to ono sto ja vama iz Srbije imam da kazem, tj. pokusavam da kazem, otkad su vam tamo uveli internet.A reakcije su najbolje svedocanstvo koliko bejah u pravu pre par dana.
Pa reci sam, nemoj mi braniti ovog licemernog dripca i prevaranta koji legitiman sudski proces protiv kriminalaca zove "uzasnom diktaturom" i posle se buni protiv zaglupljivanja zemlje.
Link to comment
Aha, a pa okej, hvala. Idem da bacim toljagu i da naučim da vozim bicikl.
Hajde ovo da nazovem nesporazumom. Lost in translation. (Ad hominem aspekt komentara na ovaj video me uopste ne zanima - nemam pojma ko je ta individua, nasao sam ga na mom Facebook wallu na koji je ne znam ni sam kako dospeo... pomislio sam da ce moci da se provuce, medjutim jok. Vi se tamo svi licno znate i obilato mrzite, izgleda).Ipak, cekam da vidim ko je to po vama uopste vredan slusanja u Srbiji danas (a da nije, od javnih funkcija, jedino clan ovog foruma). Anyone?
Link to comment

Pa ne znam šta da ti kažem, možda je moja reakcija zaista i bila ad hominem, ali moj problem sa tim što ovaj lik priča nije samo ad hominem. Mislim, okej, naravno, razumem tezu da će svet otputovati svojim putem, dok mi uopšte shvatimo koje su igre bitne, i umesto toga se igramo 19-ovnog nacionalizma. Ali nisam siguran da je ta teza uopšte tačna. Ne mislim da su politički problemi Srbije danas suštinski različiti od problema mnogih razvijenjih zemalja, oni su možda izraženiji, i naravno ima nekih specifičnih (Kosovo, naravno), ali zapravo - i to je samo izraz fascinacije granicama i teritorijom, koju imaš svuda, od Severne Irske, preko Izraela, do Tajvana. Naravno da bi trebalo uzeti se u pamet, i bataliti populističke priče, a u korist uređivanja društva, modernizacije, praćenja tehnološkog i naučnog napretka, itd, ali kako da ti kažem - pa ne vidim nikog na ovom forumu ko se s tim ne bi složio. Valjda nam ne treba Kampanoski da nam to kaže, Ali pitanje je šta sad s tom mudrošću, i kako je prevesti u smislenu političku akciju. Nije dovoljno valjda da se po hiljaditi put ponovi - haha, vi gledate "selo gori, a baba se češlja", dok svet nezadrživo srlja u progres! Kome je uopšte upućen taj apel? Što se tiče glasova koje vredi slušati, stvarno mi ne pada napamet ko zna koliko imena, ali s vremena na vreme kačim tekstove koji mi se čine dobrim analizama. Nisam ništa upućeniji od tebe. Najveći broj njih dolazi s neta, sa mesta koja i ti relativno redovno obilažiš, pretpostavljam (Peščanik, Vreme, Danas, itsl.). Pomenuh već da je meni Vladimir Pavićević trenutno ubedljivo najrazumniji među javnim glasovima. A već neko vreme pratim i tog Stefana Aleksića, nemam pojma ko je, ali piše za Peščanik, i stvarno razbija.Eto to, onako na blic.

Link to comment

Pa i ovo je valjda neka javna scena :lolol:A mogli bismo da čujemo i vas iz rasejanja... A ne samo Serža Trifkovića i Džona Bosnića.Ja inače vrbovao Mejdejku da piše tekst o Wight of Chains, a ona se sad pravi nevešta.

Link to comment

ih Indi, pa ima ljudi. Vesna Pesic, Dubravka Stojanovic, svakako Vladimir Pavicevic i ovaj Aleksic koji zbilja zna da pise...art teoreticar Branislav Dimitrijevic...na svoj kolumnisticki nacin Ljuba Zivkov gotovo uvek pogadja u sredu...sve te ljude pratim, i jos dosta njih. poznajem, avaj, i ljude koji imaju ogroman potencijal za kvalitetan drustveni rad ali iz ko zna kojih razloga retko ucestvuju u javnim polemikama.

Link to comment
Naravno da bi trebalo uzeti se u pamet, i bataliti populističke priče, a u korist uređivanja društva, modernizacije, praćenja tehnološkog i naučnog napretka, itd, ali kako da ti kažem - pa ne vidim nikog na ovom forumu ko se s tim ne bi složio. Valjda nam ne treba Kampanoski da nam to kaže, Ali pitanje je šta sad s tom mudrošću, i kako je prevesti u smislenu političku akciju. Nije dovoljno valjda da se po hiljaditi put ponovi - haha, vi gledate "selo gori, a baba se češlja", dok svet nezadrživo srlja u progres! Kome je uopšte upućen taj apel?
Meni se čini da u ovom, inače solidnom izlaganju (jer je Kamponeski suštinski u pravu, mi koji smo ovde zapravo nismo ni svesni koliko je ovo zaostala zemlja) to sa Radašinom jedino ne stoji. Nije da je takva jedna serija i njena popularnost nešto ok, već, ne razlikujemo se po tome puno od ostatka sveta i naročito regije. Pa i Turci koji nezadrživo napreduju drogiraju se Sulejmanom i sličnim. Svi sanjare o nekoj romantičarskoj prošlosti ili selu, ma kako im dobro danas išlo. Edited by dillinger
Link to comment
A mogli bismo da čujemo i vas iz rasejanja... A ne samo Serža Trifkovića i Džona Bosnića.
Sto se mene tice, vecina stvari koje mene opsedaju nisu relevantne za Srbiju. Ili se takvima ne dozivljavaju u javnosti, a trebale bi biti relevantne (recimo, odnos prema zivotnoj sredini, adaptacija na klimatske promene, stednja vode i energije, odnos prema azilantima, ugrozenim kulturama/etnickim grupama koji imaju teskoca da se usklade sa modernom ekonomijom, moderna ekonomija sama po sebi, prekarijat - koji cini jedno dobro parce stanovnika Srbije, itd).Jedino sto bih mogao da ponudim je da ukradem neke dobre ideje iz Australije, recimo Get Up! (grassroots aktivisticku organizaciju koja se ad hoc kampanjski organizuje, uz veliku pomoc soc. medija, kad treba nesto uciniti povodom onoga sto veliki politicari ili propustaju da urade, ili namerno ne zele da urade, ili su cak sami i uzrokovali).

Moje ucesce se, istina, uglavnom zavrsava na potpisivanju peticija i ponekoj donaciji, ali trenutno i ne mogu mnogo vise. (Npr. protiv "frackinga", tj. lomljenja zemlje da se eksploatise prirodni gas, u vezi azilanata, podrska Wikileaksu, ukidanje izvoza zive stoke, ocuvanje prasuma - da li verujete da se seku stabla stara 500-600 godina?! Krv mi prokljuca kad takvo nesto procitam... - itd.)

Edited by Indy
Link to comment
Meni se čini da u ovom, inače solidnom izlaganju (jer je Kamponeski suštinski u pravu, mi koji smo ovde zapravo nismo ni svesni koliko je ovo zaostala zemlja) to sa Radašinom jedino ne stoji. Nije da je takva jedna serija i njena popularnost nešto ok, već, ne razlikujemo se po tome puno od ostatka sveta i naročito regije. Pa i Turci koji nezadrživo napreduju drogiraju se Sulejmanom i sličnim. Svi sanjare o nekoj romantičarskoj prošlosti ili selu, ma kako im dobro danas išlo.
To je možda neko kratkotrajno dejstvo droge™. Vrlo brzo se ta romantična sanjarenja vrate nazad na iPhone, Golf VI i uspešnu otplatu neke novogradnje.
Link to comment
To je možda neko kratkotrajno dejstvo droge™. Vrlo brzo se ta romantična sanjarenja vrate nazad na iPhone, Golf VI i uspešnu otplatu neke novogradnje.
I na slanje komentara po Blicu kako drugi ljudi treba da se vrate u selo i bave poljoprivrednom proizvodnjom, jer će tako biti bolje i njima, na svežem vazduhu, i šaljiocima koji će tako kupovati zdrave proizvode za manje para.Inače na samom početku mudrac kaže kako programe koje mi koristimo prave Indijci koji "kucaju po svom laptopu na krilu" i "spavaju u kućici za pse". Slučajno znam devojku iz neke srednje klase čija sestra radi u Indiji kao programer. Čak je i njen indijski otac, koji je bio prodavac, napravio kuću (gledala slike) koje su daaleko od kućice za pse. A ta sestra je dosta bogatija od svog oca. A inače te što žive u kućicama za pse devojka iz Indije je označila kao Cigane i rekla da su neobrazovani. I tako. Šta je njegova poruka, stvarno ne razumem, da treba da naučimo da radimo na kompjuteru i pređemo u kućice za pse? Da je sasvim OK da promoviše neplaćanje doprinosa jer je i to što daje radnicima super s obzirom da ne znaju da rade na rčunarima a i ne žive još uvek u kućicama za pse? Da pomenem još jednom da nije istina da programeri u Indiji programirju na kolenu i spavaju u kućici za pse. Neko je na forumu čak rekao da su dobri programeri u Indiji skuplji od komparativno dobrog programera u Srbiji.Onda kuka kako je budžet Srbije 5 miliona evra, a Dabović kaže kako sam zastupa ljude koji ne uplaćuju u taj budžet. I "kupiće nas tajkuni". Baš se autentično zabrinuo. "Sve se proizvodi u Kini." Mmm, da. Kao predstavniku trange frange biznisa verovatno mu je tešk da pojmi da se u Srbiji još uvek nešto proizvodi, i čak ima računica za to, nakon svega što su nam lokalni političari priredili.I na kraju, tog Radašina ne znam ko je, ali ne verujem da je serija gora od honey-boo-boo child-a. Tu smo bar rame u rame korak sa svetom, pravimo smeće za televiziju.Dalje, običnom čoveku pre svega treba1. kuća - to se ne pravi u Indiji i Kini ni sa radnicima iz Indije i Kine2. Hrana - vidi pod 1. Tu smo više ugroženi damping cenama iz Evrope, i lokalnim tajkunima koji nas uništavaju, ali nema globalizacija mnogo veze s tim3. energija - koliko znam, pola energije pravimo sami a pola uvozimo iz Rusije4. prevozna sredstva - automobile ne uvozimo iz Kine, a autobuse može da pravi i ikarbus sasvim dobre kad ne bismo imali te iste tajkune i političare (niđe globalizacije) koji za svoj ćar nameštaju tendere5. gedžeti - Kina6. odeća, obuća - uvek kad stignem u Srbiji uzmem nešto naše, PS npr, inače KineziitdI problem je kao Radašin i nepismenost. Sure thing, Srbiji ne trebaju obrazovani ljudi, i ovo malo što imamo su dobrim delom višak na tržištu rada. Mada vole lokalni tajkuni da imaju obrazovane ljude, ovaj naš lolalni, kažu, najviše voli kad mu dopadne neki teholog šaka da ga pošalje da tegli džakove (iako u firmi ima puno pravog tehnološkog posla) i objasni mu kako je sad takvo vreme. Ima čovek neki kompleks od obrazovanih, valjda što je sam neobrazovan, pa dok nije kriminalom zaradio početni kapital nakupio komplekse. 19000 im daje, srećom ostale nam kuće iz Titovih vremena inače bi taman bilo za kućice za pse.
Link to comment
  • James Marshall pinned this topic
  • Tpojka locked and unlocked this topic
  • Tpojka locked this topic
  • Tpojka unlocked and locked this topic
  • Tpojka unlocked this topic

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...