Jump to content
IGNORED

Kod babe Čohano


dig_chohano

Recommended Posts

Ima ljudi kojima treba zakonom zabraniti da pripremaju hranu. Moja baba bi bila predsednik njihove poslaničke grupe. Od kad sam pre nedelju dana došao u BG, bio sam prinuđen da čak 3 puta gustiram đakonije ponosite podgoričanke koja je sa 85 godina rešila da se baci na fusion cooking. Nemojte nikad, ali nikad pokušati ovo kod svoje kuće:1. Pečena jagnjetina - počinjem od ovoga jer deluje kao nešto što niko ne bi mogao da loše spremi. Mislim, uzmeš meso, rneš na vatru, jedeš. E, pa... Uzmite dojajstveno jagnjeće meso, premažite ga senfom, kečapom, vegetom i šećerom rastopljenim u vodi ("videla neku na RAI da maže to, kaže dobije se korica najljepša u svijet"). Rknite to u rernu i pecite taman toliko da šećer karamelizuje i ostali sastojci premaza pocrne, izvadite i poslužite. Ne obraćajte pažnju što je unutrašnjost taman toliko živa da još mišićna vlakna refleksno trzaju, bacite se na koricu, a potom kroz prozor.2. Teleća džiga u dinjstanom paradajzu - ne verujem da moram opisivati texturu i fantastični mix ukusa koji se dobio, svako se verovatno jednom zajebo i probao paradajz uz džigu.3. Fileti oslića - skuvajte pirinač kao da kuvate pasulj, onako podrobno, satima, dok se ne pretvori u neprepoznatljivu sluzavu kašu. Prespite u vatrostalnu činiju, preko naređajte sveže filete oslića uvaljane u brašno, prelijte pavlakom, zapecite. Rezultat neverovatno podseća na nešto što bi vam spremio svaki japanac koji pati od morske bolesti posle pola sata vožnje po otvorenom moru.Mislio sam da bi ovde trebalo napraviti neki Index receptorum prohibitorum, čim kušate il nedobog sami sprčkate neki zajeb, obznanite recept, ako boga znate, udružimo snage u odbrani gustativnih papila i digestivnog trakta.

Link to comment

Ne trolujte, nego okačite neki recept na ovaj plemeniti topik! <_<Moja dva centa - standardna urnebes salata (sir, paprika, beli luk, ...) se može drastično oplemeniti dodatkom svega nekoliko kapi nekog alkohola (npr. rakije). Garantovano će vas naterati da bacite još jedan pogled na sve što ste pojeli pre toga.Tajna je u kombinaciji alkohola i belog luka. Recept za taj poznati narodni pročišćivač organizma, i lek za sve od blage prehlade, preko side, do želje za životom, neko je pre desetak godina primenio kao tajni sastojak u jednom renomiranom beogradskom restoranu. Nikada nisam saznao da li se radilo o eksperimentu mentalno izazvanog kuvara ili nesrećnom slučaju.

Link to comment

Evo da se zapljunem na plemenititm topic:1.Pohovane tikvice e ali pazi sad onaj poh nije bilo koji nego sa prezlama i to u kolicini i na takav nacin zgotovljeno, da ako bih nasao drvenu rucku ta tikvica bi mogla da sluzi kao turpija bez problema ovako mi sluzi za turpijanje desni nepca i jednjaka angry.gif .E ali to turpijanje je potpomognuto kolicinom ulja koje puni usta, valjda da "podmaze" prolazne organe...2.Pasulj bez ikakve zaprske.Tacka.Dno.

Link to comment
ни зејтина мало? :(
Mikronski, nije bilo religijskih razloga da ne bude zabune...Jeo sam ko da gutam zabu jbte... Edited by veljaGB
Link to comment
Ja pasulj uvek pravim bez ikakve zaprške.
ја исто, никакав двокомпонентни лепак. зејтин да, запршка јок.на салату исто радо и пуно, ал није ово тај топик.дајде чохани још о баби, супер је баба :D
Link to comment
jebale vas zaprske, ukinite to odmah, to je bre zlo. nigde ne stavljam zaprsku i nema boljeg pasulja od mog! :imanekojaci:
Taj rad, pogotovo druga rečenica.
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...