Jump to content
IGNORED

Dušeci


Krotka

Recommended Posts

Hoću da napravim krevet i dušek po meri, što u startu ograničava broj radoinica / prodavnica u kojima se ovo može naručiti, jer dimenzije nisu standardne.U subotu sam bila u radnji na Čuburi, imaju dugu tradiciju još od 1934.Od tada su otvorili još desetak radnji, po Srbiji, a njihovi dušeci se prodaju u otprilike isto toliko mesta, ali sve počinje na Čuburi :D .Mislila sam da uzmem dušek od latexa, ali me prodavac uveravao da su bolji oni sa žičanim jezgrom, ali ne od industijski rađenih federa, nego onih koje oni prave, pokazao mi je i poprečni presek dušeka, onog sa industrijskim federima i onog sa ručno rađenim i uveravao me da su ti koji oni rade najbolji, a da je latex za one koji ceo dan provode u krevetu :yawn2: .Nisam pametna :D , da je dušek standardnih dimenzija uzela bih Dormeo, jer vidim da ga mnogi hvale, ovako ne mogu.Na čemu spavate i kakva su vaša iskustava ?Konačno, šta bi ste vi uzeli ?Evo dela ponude :http://www.schlarafia.rs/srp/duseci-rucno-radjeni.phphttp://www.schlarafia.rs/srp/duseci-penasti.phphttp://www.schlarafia.rs/srp/duseci-ojacano-jezgro.php

Link to comment

i ja sam svojevremeno bio u toj radnji i na kraju uzeo jedan od skupljih iz simpa i super je. evo vec peta godina i nigde nije mrdnuo. nisam uopste bio ubedjen da je slarafia bolja za dosta vise para. e sad, nestandardna dimenzija menja sve.

Link to comment

mi uzesmo pre 5 godinica neki andrijashevic sa tim zicama federima djavobigaznao, antobakterijski, mambodzambo i evo ga, lep i veseo.

Edited by thermal bug
Link to comment
i ja sam svojevremeno bio u toj radnji i na kraju uzeo jedan od skupljih iz simpa i super je. evo vec peta godina i nigde nije mrdnuo. nisam uopste bio ubedjen da je slarafia bolja za dosta vise para. e sad, nestandardna dimenzija menja sve.
mi uzesmo pre 5 godinica neki andrijashevic sa tim zicama federima djavobigaznao, antobakterijski, mambodzambo i evo ga, lep i veseo.
Imam utisak da su skupi, nisam pitala za cene dušeka, ali sam pitala za cene ladica ispod kreveta, može - 8000 din. jedna ladica, znači samo 16.000 ladice,
Prvo da ispravim grešku, pronašla sam od koga nabavljaju krevete :wicked:http://www.rezbos.rs/pdf/rezboskatalog.pdfIspade da je tamo ladica 4000 din, a kod Schlarafie 8000 din. :o međutim, zvala sam opet i nije tako, cene su iste ili približne, pogrešno sam čula.Hvala, hvala :) Imam utisak da su skupi, nisam pitala za cene dušeka, ali sam pitala za cene ladica ispod kreveta, može - 8000 din. jedna ladica, znači samo 16.000 ladice, a krevet, a tek dušek, još nestandardne dimenzije povećavaju cenu za 10 % x 2 = 20 % :isuse: . Opet uzimaš jednom, da ti traje, ne znam.Što se tiče nestandardnih dimezijaMansarda, mali stan...koliko se sećam ovo je šlager iz pedesetih, šezdesetih, nije mansarda ali je mali stan, pa je 10 cm manje, kao 0,5 m manje u nekom saloncu.Andrijašević su dobra ideja, mogu možda oni da mi naprave za manje para, setila sam se radnje u Sinđelićevoj, prodaju dušeke, videću tamo, mislim da imaju i "Andrijaševiće" ima i neki Bogi - jogi, u Višnjićevoj.Još nešto što zeza je to da bih volela da kupim krevet i dušek u istoj radnji, da ne bude da je dušek veći za 0,5 cm i ne može da stane u predviđeni okvir :unsure: .Će vidim.A da li neko spava na dormeu ? Edited by Krotka
Link to comment
Andrijašević su dobra ideja, mogu možda oni da mi naprave za manje para, setila sam se radnje u Sinđelićevoj, prodaju dušeke, videću tamo, mislim da imaju i "Andrijaševiće" ima i neki Bogi - jogi, u Višnjićevoj.
Bogi-Jogi je dobro snabdevena radnja, imaju i jeftine i vrlo skupe dušeke raznih proizvođača u ponudi, pre jedno 4 godine sam kupio dva Andrijaševićeva kod njih. Edited by ajgor
Link to comment

spavam na slarafiji, onom rucno popreko povezanom, jako tvrdom. dusek je na podu evo vec petu godinu. nije se pomerio. veoma sam zadovoljna. spavala sam u gostima na dormeu. ima ko to voli. ja ne.nemoj da stedis na duseku. cuvaj kicmu. idi po prodavnicama, izlezavaj se na dusecima, probaj!, nemoj da kupujes bez probe.

Link to comment

jel dormeo ono sto kada legnes na njega prvo bude tvrdo a onda posle par sekundi utones. kao satro NASA tehnologija. na nekom sajmu namestaja sam probao nesto tako, nisam bas shvatio zasto je to toliko dobro. i ja kao darling volem solidno tvrd dusek sa mekih par cm na povrsini.

Link to comment
nemoj da stedis na duseku. cuvaj kicmu.
Hvala svima na savetima, a kičma je već otišla, ne mogu ništa teže da podignem, evo pre neki dan odem kod drugarice da joj vidim bebu, zamoli me da zarotiram kolevku ( ne krevetac ) za 180 stepeni i preseče me :( .Zvala sam "Optimo" što im je fazon, ako hoćeš da ti promene dimenziju dušeka, zaračunavaju 25 % na cenu, a ako hoćeš obe još više, pitala sam za cenu najjeftinijeg ono :blink: , ne znam da li mi je zaračunao % ili ne, ali kad ga odvali :isuse: .Naravno, neću štedeti, ali ni bacati novac, to je kad od trpezarije praviš sobu, što bi moj pokojni deda rekao : Od kaputa - loptu ! :D .@gazza1Dormeo reklamiraju kao ludi, memorijska pena, ja imam jastuk, doduše Simpo, ali isto od te pene ( valjda ), ne bih verovala reklami da mi ljudi nisu rekli da im je super na dormeu, ali on i tako otpada, ako sam dobro shvatila, ovi drugi prave od latex, latex like i sl. pena, ali to je samo 3,5 do 4 cm, a dormeo je od te memorijske, u fazonu pamti položaj tela i oblikuje se prema njemu ;) .
Link to comment

+1 za SimpoUzgred: Kad razmatras ponude za krevet, zaobidji šraf varijante; trazi iskljucivo krevete vezane drvenim tiplovima pa lepljene tutkalom. Sve ostalo škripi.

Link to comment
+1 za SimpoUzgred: Kad razmatras ponude za krevet, zaobidji šraf varijante; trazi iskljucivo krevete vezane drvenim tiplovima pa lepljene tutkalom. Sve ostalo škripi.
Hvala na savetu, bojim se da Simpo ne radi po meri :( .
Link to comment

pre oko godinu dana uzeo Slarafia EXTRA BIO NATURA :Hail: , fantastican, tvrd, najtoplija preporuka. Kao sto neko rece nikako ne uzimati bez probeSve o dusecmaiedit: dodat link

Edited by kud u maglu Simovicu
Link to comment

Hvala na preporuci i linku, uzeo si ovaj drugi, razlika je u pritisku pod kojim su presovana kokos vlakna i u debljini, sigurno da je taj tvoj nešto skuplji. Oba imaju ručno rađeno žičano jezgro 132 opruge/m2.Sc.jpg

Link to comment

da bio je nesto skuplji, ali znatno tvrdji zbog te kokos pene i mesta na kom je ona umetnuta u dusek. Radnja im je u Piramidi i bili su izuzetno prijatni i voljni da premestaju duseke dok sam ih isprobavao.

Link to comment

isto plus za slarafiju i ovaj ekstra kokos.stoji mi na podu, ne mrda se, ne uleze, trpi i macorcinu.posto sam godinama spavala na futonu, htela sam da nabavim novi. nazalost, preskupo je dovuci kvalitetan futon ovamo, ali slarafija vrsi posao za sve pare - koje i nisu neke preterane, mislim da me je 160 sa 200 kostao oko 27,000 dinara sa nekim popustom.takodje, imaju dobre jastuke, cak i neke onako bapske, tvrde ko tuc.ti dormei i memorijske pene su kul za prespavljivanje, za duze nikako.

Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...