Jump to content
IGNORED

Evropske kosarkaske lige: Spanska, Italijanska, Grcka itd


BarryWhite

Recommended Posts

  • 2 months later...

Gledao sam prvu cetvrtinu utakmice Olimpijakos-AEK. Teodosic je imao najmanje 5 sjajnih dodavanja za spice u tih 8 minuta. Steta je sto nakon svakog nije postignut pogodak.Inace, ukupno je imao samo 5 asistencija na tom mecu.

Link to comment

ajde da iskoristim ovaj topik da podsetim da se sledece sezone menjaju pravila. trojka ce biti dalje, ali je mnogo vanznije to sto ce centri imati mnogo vecu prednost nego sada.

Edited by kojot
Link to comment
Meni su no-charge (mamac za kontre i dandare) i 24/14 seconds (au, ovo će fakat biti frustrirajuće) skroz bezveze.
slazem se. meni no charge nije bas ni jasan.
Link to comment
slazem se. meni no charge nije bas ni jasan.
Kao u NBA praktično - ako se igrač brani iz polukruga, a napadač inicira kontakt, faul ne može biti ofanzivni, već samo defanzivni.Inače, meni ova pravila, posebno no-charge, pomeranje trojke i izmena oblika reketa liče na još jedno približavanje euro košarke nba, što je dobro.
Link to comment

Meni se zapravo to ne sviđa, NBA mi deluje kao preveliki biznis šou u kome pravi basket ima sve manje na težini. Suviše forsiraju 1na1, na imidžima zvezda, a svaka utakmica je mlaćenje bobana 45min, da bi se sve rešilo u zadnja 3. A isto važi i za celu sezonu, 82 utakmice se mrcvare, igraju svaki dan i porazi nikome ne padaju toliko teško jer uvek ima mesta za popravni. A onda dođe play-off i svi stegnu ko balvani, a sudije prekinu da sviraju faulove i igra se ragbi.A da ne pričam o legendama sa zavidnim NBA karijerama poput Vinny Del Negra koji ne bi mogao da se izbori za solidnu minutažu u bilo kom omanjem uleb-kup timu. Jbg, ne kažem da je EL kvalitetnija košarka i da su igrači bolji (daleko od toga, ovo drugo pogotovo), ali je nekako zanimljivije gledati, svaka utakmica je bitna, čak i razlika kojom se dobije/izgubi, svaki napad/odbrana . Bojim se da ovim pravilima otvaraju više prostora za fizički dominantne igrače, a naših je takvih vrlo malo. A i pomeranjem trojke ubijaju koncept zone, raširena zona i nije baš super-delotvorna odbrana protiv prodora, što je i glavna poenta zonske odbrane.

Link to comment

Meni se cini da se Mesina malo pogubio. Ovoliko promena u timu moze da ima kontraefekat po igrace koji su tu od pocetka sezone, a koji su vazili za dovoljno dobre da iznesu celu sezonu.Bulok mu mesec dana ne igra u EL, a onda odjednom protiv Barcelone uzme najvise suteva posle Tomica. Velickovic pocne sezonu sa 20+minuta, a onda ga nema u 4 uzastopne EL utakmice. Kaukenas ima minutazu u rasponu od 5 do 30 minuta. Previse je to haosa za tim sa najvisim ambicijama.

Edited by pacey defender
Link to comment

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Create New...