Jump to content
Arkadija

RZZZO

Recommended Posts

Arkadija

Ko se nikada nije sreo sa šalterskim radnikom neke od opštinskih ispostava RZZZO (to je ono gde se dobijaju zdravstvene knjižice i markice za overu istih, ne zna šta je ljuta administracija.Pred Novu godinu, kada su u jeku overe zdravstvenih knjižica, kada kao Ustanova trebujemo potreban broj markica za zaposlene i članove njihovih porodica, obavestili su nas (usmeno preko kurirke) da oni ne mogu tehnički da izvrše izradu 350 duplikata zdravstvenih kjnižica za one koji više nemaju mesta za overu. kada sam telefonom zvala tamo nekog šefa i dobila ga posle dva dana, rekao mi je da podnesemo taj zahtev na proleće.Na moje pitanje kako će tada imati tehničke mogućnosti da izradi bar 700 duplikata knjižica, nije mi ništa odgovorio.Najnoviji biser je, saopšten danas, opet usmeno. Novoprimljenog radnika ne možeš prijaviti na zdravstveno osiguranje, dok god im ne podneseš na uvid obrazac M1-3 , kojim se prijavljuje u penzionom fondu. To još nekako da progutam, kad se radi o jednom radniku, ali kad imam prijem više njih, a to se dešava, dokumentacija ostaje u PIO u Nnemanjinoj, jer njihovi šalterski radnici to ne mogu da obrade odmah, već se to čeka od 1 do 3 nedelje.I onda mi se pojavi na TV-u Svetlana Vukajlović i kaže kako su njihove službe spremne za seču propisa i administracije, da su svi povezani kompjuterski,umreženi i sl. Ma ja bih rekla da su povezani tramvajem na liniji 3.

Edited by Arkadija

Share this post


Link to post
April

Najludje je njihovo nepoznavanje propisa. Prvo te posalju kod Šefa pravne sluzbe sa hronicnom kurcoboljom koji ti da par domacih zadataka na par udaljenih lokacija po gradu. Tamo naravno ne moze nista, pa u ocaju odes u Ministarstvo, odakle te neka dobra dusica vrati na pocetak, kod Šefa. Šef, srecom, nije tu, pa ti zamenik zamenika objasni da sve moze da se zavrsi na licu mesta za 15 opustenih minuta. Kad sve zavrsis, po dobrom srpskom obicaju sve zaboravis, jer si -wow!- dobio knjizicu i zavrsio posao. Posle svega, mojoj kcerkici su napisali pogresno prezime, pa sam morao jos par puta da ih posetim...objasnili su mi da se greske desavaju, narocito popodne...

Share this post


Link to post
Ted

Hm, ja sam danas bio u kontaktu sa jednom filijalom RZZO u vezi odjave i prijave preko 150 ljudi.Od ranog jutra me muka uhvatila od pomisli šta me čeka pa sam odlučio da pozovem telefonom šefa filijale i probam da postignem kakav dogovor.Na moje iznenadjenje naišao sam na veoma predusretljivu osobu sa kojom sam napravio dogovor šta i kako da uradimo i poslao sam kurire tamo sa svom dokumentacijom koju smo popunjavali prethodnih dana.Naravno, bilo je nekoliko problema sa dokumentacijom i formularima i još nekim formalnostima ali su me iz filijale odmah zvali na telefon pa smo i to rešili brzo.Ne znam, možda sam samo imao sreću ali stvarno ne mogu da se požalim na saradnju, naročito ako se ima u vidu da sam anticipirao gomilu nepremostivih problema.Isto je bilo i pre par dana u fondu PIO.Telefon u ruke pa sam tek onda slao ljude u fond jel sam znao iz iskustva nekih mojih kolega da su nailazili na razne prepreke tamo, počevši od toga da nisu hteli da im prime više od deset zahteva od jednom.Mi smo predali više od 150 knjižica i dokumentaciju bez većih problema.

Share this post


Link to post
Arkadija
pa sam odlučio da pozovem telefonom šefa filijale i probam da postignem kakav dogovor.Na moje iznenadjenje naišao sam na veoma predusretljivu osobu sa kojom sam napravio dogovor šta i kako da uradimo i poslao sam kurire tamo sa svom dokumentacijom koju smo popunjavali prethodnih dana
Ne kažem da se ovo ne dešava, ali više je kao izuzetak od uobičajenog ponašanja. Nekada moja kurirka, koja je visprena i ume da koristi mozak, na licu mesta sredi sve ono što ja ili koleginica nismo uspele telefonom.Sa njima nema pravila i uvek se, kada nešto radim, a znam da ću na kraju završiti kod njih, spremam se za najgori mogući scenario, pa ako ispadne bolje, onda sam srećna.

Share this post


Link to post
kapetanm

Kad sam svojevremeno vadio knjižicu za dete, ispostavilo se da nečijom greškom nije odjavljena iz grada ukome sam nekad živeo i odavno se odselio te dok je ona u bazitm, ne može da se vadi nova knjižica. Smrzao sam se misleći da moram da putujem, pišem molbe i tamo se pojavljujem nekoliko puta pa ovde... Međutim, okrenuh telefon, javi se neki Dule, bog ga poživeo, skapirao u pola rečenice i reče : odmah brišem, idi u tvoju filijalu i vadi za dete. Stvar je bila gotova za pola sata koliko mi je trebalo da ponovo odem na Vračar

Share this post


Link to post
salerokada
Hm, ja sam danas bio u kontaktu sa jednom filijalom RZZO u vezi odjave i prijave preko 150 ljudi.
Ako još uvek radiš ovakve stvari predlažem ti da koristiš elektronsku prijavu.http://www.rzzo.rs/index.php/e-prijava-e-bussinessMalo je komplikovano u početku, ali oslobađa od čekanja u redovima i predaje ogromne dokumentacije.

Share this post


Link to post
Ted
Ako još uvek radiš ovakve stvari predlažem ti da koristiš elektronsku prijavu.http://www.rzzo.rs/i...ava-e-bussinessMalo je komplikovano u početku, ali oslobađa od čekanja u redovima i predaje ogromne dokumentacije.
Bogu hvala, avanzovao sam u međuvremenu pa sad radim poslove koji nemaju veze sa kadrovima.U svakom slučaju, hvala.

Share this post


Link to post
vladaxy

RZZO treba ukinuti, kao i svakog posrednika u bilo kom poslu. Treba am ostaviti bruto plate, pa da biramo gde ćemo da se osiguravamo i lečimo. Svaki ministar zdravlja je najobičniji kriminalac koji nas mesečno reketira sa 12% od bruto plate, a pruža nam katastrofalnu uslugu. To vam je kao mafijaško prodavanje cigle..

Share this post


Link to post
reg

Firma uplacuje RZZOu ali tek sada trazi zdravstvene knjizice za radnike. RZZO pored ostalog [obrasci, itd.] trazi razlog zasto tek sada vade knjizice. Pita me drugarica sta da i odgovori, misli da "nisu nam do sada trazili a nismo hteli da se cimamo" nije dovoljno dobar odgovor. :) Da li je imao neko slicnu situaciju?

Share this post


Link to post
Tresko
Firma uplacuje RZZOu ali tek sada trazi zdravstvene knjizice za radnike. RZZO pored ostalog [obrasci, itd.] trazi razlog zasto tek sada vade knjizice. Pita me drugarica sta da i odgovori, misli da "nisu nam do sada trazili a nismo hteli da se cimamo" nije dovoljno dobar odgovor. :) Da li je imao neko slicnu situaciju?
Neka im kaže da su imali druga posla, a niko od radnika se bogu hvala nije razboleo u medjuvremenu.

Share this post


Link to post
Tribun_Populi
Da li je imao neko slicnu situaciju?[/size]
Pišeš izjavu pro forme, smislite nešto kreativno (povećani obim posla, sezonski radnici, bla-bla-truć). To ionako niko ne čita.P.S. A šta bi sa jednošalterskim sistemom za prijavu/odjavu, ono što su Mlađa i Vukajlovićka svojevemeno bombastično najavljivali (jedinstveni M obrazac, prijavljuješ samo u jednoj ustanovi, bilo RZZO/FPIO/NSZ)? Ne mere funkcionirat?

Share this post


Link to post
Arkadija
Da li je imao neko slicnu situaciju?
Pa ne baš tako drastičnu, ali uvek u izjavi napiši da je kadrovski referent na bolovanju, to ionako niko ne čita, samo je važno da imaju papir.Jednošalterski sistem funkcioniše, mi prijavljujemo i odkavljujemo radnike samo u ispostavi RZZZO na našoj opštini, to stvarno radi. I samo je jedan obrazac. Informatički naprednije firme, čak mogu i da elektronski izvrše prijavu i odjavu, to kod mene nije slučaj :P

Share this post


Link to post
reg

Preneo, hvala vam. :)

Share this post


Link to post
salerokada
P.S. A šta bi sa jednošalterskim sistemom za prijavu/odjavu, ono što su Mlađa i Vukajlovićka svojevemeno bombastično najavljivali (jedinstveni M obrazac, prijavljuješ samo u jednoj ustanovi, bilo RZZO/FPIO/NSZ)? Ne mere funkcionirat?
Funkcioniše. Štuca, ali radi.Prijavljuješ se u PIO ili RZZO. Podaci se prosleđuju NSZ.

Share this post


Link to post

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

×