Jump to content

Pravila foruma

This announcement is no longer active

Hamlet Strašni

Čuj me:

Ja sam Forum tvoj, nemoj imati drugih Foruma osim mene.

Ne pravi sebi klona, ne uzimaj nick bližnjem svom.

Obuci se pristojno, ne kradi avatar od svoje sestre ili brata.

Ne prljaj dušu svoju, odrekni se fašizma, nacizma, rasizma. Ne stavljaj pornografiju na ovaj čedni Forum.

Poštuj admina i moda svoga, pa da dugo poživiš na Forumu. Ne predstavljaj komercijalne kompanije i političke organizacije, već sebe. Vlasnici i administracija Foruma ne moraju da objašnjavaju razloge ukidanja naloga i brisanja poruka. Upamti to.

Za moderatore: ne preteruj i ne uživaj u banovanju. Za ostale: ne pozivaj na nasilje, ne vređaj, ne koristi klevete u raspravi sa bližnjima.

Zabranjeno je otkrivati identitet i zloupotrebljavati fotografije drugih korisnika. Takvi prestupi će se najstrožije kažnjavati.

Ne kradi ideje i postove bližnjih svojih, ne spamuj, budi kreativan i originalan. Ne postuj piratske i druge nelegalne materijale, koji su pod zaštitom autorskih prava.

Ne reportuj lažno bližnjega svoga. Dozvoljena je upotreba srpskog, bosanskog, hrvatskog, crnogorskog, engleskog jezika u raspravi sa bližnjima.

Ne poželi ništa što je modovsko. Sve što možete pročitati na Forumu Parapsihopatologija™, predstavlja stavove i mišljenja autora, a ne administracije i uprave Foruma.

 

 

 

Malo proširena lista pravila i generalni Terms And Conditions foruma:

 

1. Zabranjeno je promovisanje i opravdavanje verske, nacionalne i rasne mržnje, homofobije, fašizma, nacizma, i drugih pokreta ili ideologija sa sličnim ciljevima.

 

2. Iznošenje podataka iz ličnog života forumaša je najstrožije zabranjeno. Takođe, aludiranje na bilo koji aspekt ličnog života (pominjanje radnog mesta, profesije, nedozvoljeno objavljivanje fotografija, telefonskih brojeva, adresa i email adresa, itd) može biti protumačeno kao aluzija na real-life podatke, što je takođe zabranjeno. U diskusijama se treba u potpunosti limitirati na pisanu reč forumaša, a ne na njihov lični život. Moderatori su dužni da po svojoj proceni banom kažnjavaju forumaše za špekulacije ličnim podacima bez prethodnog upozorenja.

 

3. Autorska prava: svaki napisani članak, foto-montaža ili multimedijski fajl koji korisnici foruma sačine i objave ostaje njihovo vlasništvo. Objavljivanje članaka i radova na forumu Parapsihopatologija™ ne znači da forum deli iste stavove i mišljenja, niti odgovara za sadržaj članaka. Uprava foruma (administratori/supermoderatori/moderatori) po svojoj proceni uklanja postove i sadržaj za koji smatra da se kose sa pravilima foruma, ili su neprimereni iz drugih razloga. Uprava foruma nije dužna da po zahtevu korisnika briše njihove ranije postavljene materijale, ali će slične molbe uzimati u obzir. U slučaju trajnog banovanja forumaša, moderacija odlučuje da li će ukloniti ili zadržati na forumu delove sadržaja banovanih.

 

4. Uprava foruma nikada neće brisati kompletne profile i sve poruke forumaša, bilo da zasluže trajno udaljavanje sa foruma, ili ako sami forumaši upute zahtev za to.

 

5. Moderatori će uklanjati sve postovane tekstove ili materijale koje se po njihovoj proceni kose sa pravilima foruma, a autori se mogu kažnjavati vremenskom suspenzijom naloga (banom). Komunikacija forumaša sa moderatorima treba da se odvija na jednom podforumu Zid Plača, umesto da se pitanja moderaciji upućuju svuda po forumu. Moderatori će uvek pokušati da odgovaraju forumašima u doglednom roku, ali nekada to neće biti moguće zbog vremenskih ograničenja. Ipak, moderatori nisu dužni da odgovaraju na svako pitanje i nemaju takvu obavezu, već to rade zbog boljeg razumevanja moderacije i korisnika. Prema tome, moderatori zadržavaju pravo da ne odgovaraju svakome i nisu dužni da obrazlažu svaki svoj potez.

 

6. Strogo je zabranjeno kloniranje (korišćenje više od jednog profila - nicknamea). Forumaši koji po proceni moderatora koriste klonove u svrhu miniranja diskusija biće banovani na period od jednog do tri meseca, a klon će biti trajno banovan. Korisnicima koji konstantno koriste anonimne proksi servere će biti onemogućeno sudelovanje u diskusijama.

 

7. Zabranjeno je korišćenje foruma u svrhu reklamiranja i oglašavanja komercijalnih usluga i kompanija.

 

8. Uobičajena pravila internet bontona usaglašen na većini foruma:

-vređanje, vulgarne reči, lične pretnje, pozivanje na fizički obračun, pozivanje na nasilje i drugi materijali koji su po moderatorskoj proceni neprimereni će biti brisani

-ako se postovi koji su moderatori obrisali ponavljaju, moderacija će primenjivati restriktivnije mere prema autorima

-postovi koji po moderatorskoj proceni skreću temu u drugom pravcu ili ne doprinose diskusiji konstruktivno mogu biti splitovani ili obrisani

-spammovanje i floodovanje će biti uklanjano

-stalkovanje (proganjanje) forumaša preko foruma će biti onemogućeno

-privatne poruke su privatne, ali forumaši u svako doba mogu da prijave moderaciji poruke u kojima postoje pretnje, pozivi na nasilje ili slične neprimerenosti, što može rezultirati banovanjem pošiljaoca

-moderacija ima pravo da ne dozvoli forumašima da kao avatar kače slike koje po moderatorskoj proceni predstavljaju neprimeren materijal, ili tekstove u potpise forumaša koji se kose sa pravilima foruma

 

9. Administracija foruma nije odgovorna za reči napisane na forumu od strane korisnika, ni nakoji način.

×
×
  • Create New...